Світлана Остапа долучилась до розмови про закон щодо ефективності НСТУ

Членкиня ГО «Детектор медіа», голова Наглядової ради НСТУ Світлана Остапа долучилась до обговорення законопроекту про підвищення ефективності роботи НСТУ. Про це повідомляє Суспільне.

19 березня відбулася зустріч членів правління й Наглядової ради Суспільного і членів Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, де обговорили законопроєкт №2576 про внесення змін до Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» (щодо підвищення ефективності роботи Національної суспільної телерадіокомпанії України).

Світлана Остапа зазначила, що хоча чинний ЗУ «Про Суспільне телебачення та радіомовлення України» пройшов випробування на практиці, проте потребує вдосконалення.

«Ми маємо до парламенту дуже велике прохання — ухвалити законопроєкт №2576 щодо підвищення ефективності роботи НСТУ. Ми просимо дозволити НСТУ займатися спільним виробництвом контенту, запровадити оплату праці для членів Наглядової ради відповідно до рекомендацій Ради Європи, дозволити витрачати кошти на створення й підтримку діджитал-платформ та виправити помилки в обмеженнях на трансляцію реклами та інше», — сказала Світлана Остапа.

У відповідь голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв відповів, що Суспільне стоїть у плані законодавчих робіт на п’яту сесію Верховної Ради України IX скликання (лютий–липень 2021 року).

«Я, звичайно, буду наполягати, щоб ЗУ “Про Суспільне телебачення та радіомовлення України”, який давно вже був розглянутий, потрапив у порядок денний однієї з позачергових сесій. Але тут теж потрібно розуміти контекст, усі комітети в однаково складній ситуації — у всіх черги із законів», — зазначив Микита Потураєв.

Заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук додала, що від комітету не буде затримок, а виносити законопроєкт №2576 на розгляд планують у травні або червні.

«Абсолютно логічно, що ЗУ «Про Суспільне телебачення та радіомовлення України» буде розглядатися у сесійній залі, коли є оновлений склад Наглядової ради, усі зможуть дати свої рекомендації. Абсолютно нормально проголосувати у першому читанні за ту редакцію, яку вже рекомендував комітет і далі працювати в режимі правок. Але було б добре, щоб коли ми йшли на голосування у першому читанні, розуміли, які можуть бути зміни до другого читання, якщо вони є принципові», — розповіла Євгенія Кравчук.

Фото — Володимир Шевчук

 

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *