Ангеліна Ломакіна: «Якщо у вашому проекті є сильні позитивні меседжі – йдіть з ним у Тік-Ток»

Молодь у Тік-току активна, небайдужа і добре сприймає тему критичного мислення та медіаграмотності.

Про це Тік-ток-редакторка та влогерка «Детектора медіа» Ангеліна Ломакіна розповіла під час дискусії «Контент заради змін» під час медійної конференції National Media Talk.

«Проект «Lomakina Yesterday» у Тік-Ток та Youtube виникли як частина екосистеми «Детектора медіа». Бо це тема критичного мислення, медіаграмотності, аналітики, з якою ДМ працює. Коли ми починали цей проект, нам здавалось, що молодь не дуже цікавиться суспільно-політичним життям і вищезгаданими темами, тож вирішили освоїти нові платформи, аби зачепити і цей пласт аудиторії, донести їй наші знання, дослідження про критичне мислення, інформаційну війну, медіапростір», – розповідає Ангеліна Ломакіна.

Однак влогерка каже, що одразу ж побачили у Тік-Току, що є багато небайдужої до ситуації в країні молоді, яка іноді краще, аніж журналісти, розуміється на суспільно-політичній ситуації.

«Крім того, проект в соцмережах почав займати нову нішу – став ком’юніті-утворюючою платформою, дискусійним майданчиком. Бо ж якщо дієш в соцмережах, то стаєш «обличчям проекту», тебе вже тегають, запитують ставлення щодо гастролей артистів, гумор-шоу, санкцій. А потім починаються дискусії. Так, продукт має своє ядро аудиторії, але іноді випадає в рекомендаціях й людям з іншими цінностями та поглядами. І тоді вже постійні глядачі починають дискусію, впливають інформаційно, тобто продукт впливає і поширюється аудиторією», – каже Ангеліна Ломакіна.

Вона додає, що приємно вражена якістю аудиторії у Тік-Току і наполегливо радить медійникам з інших видань: «якщо є хороший проект з позитивними меседжами, то треба освоювати Тік-Ток і йти з ними в цю соцмережу».

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *